Pavla Demitru odprevádzal na poslednej ceste dlhotrvajúci potlesk

16.09.2011 Trenčín

Trenčín 15. septembra (TASR) – Boh plače ako malé dieťa a zajakáva sa. Je mu ľúto každej katastrofy. Počas dnešnej oficiálnej rozlúčky s hokejistom Pavlom Demitrom na trenčianskom zimnom štadióne to povedal Paľov osobný priateľ, bývalý hokejista a kňaz z rehole kapucínov Norbert Pšenčík.

Emotívnu rozlúčku s Pavlom Demitrom pred zaplneným hľadiskom zimného štadióna začal spevák Pavol Habera piesňou Boli sme raz milovaní. Snáď po prvýkrát v Haberovej speváckej kariére sa po jeho piesni neozval potlesk, ale na zimnom štadióne zavládlo pietne ticho.

\"Plačeme tak, ako si plakal ty, keď si ukončil svoju reprezentačnú kariéru. Náš plač je však oveľa bolestivejší,\" povedal počas rozlúčky šéf trenčianskej Dukly Jozef Mitocha.

Ako vo svojom príhovore povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček, 7. september sa navždy zapíše čiernym písmom do histórie slovenského i svetového hokeja. \"Paľo bol idolom, potrebovali sme človeka jeho hokejových i ľudských kvalít. Sľubujem, že budeme zveľaďovať jeho odkaz a dres s číslom 38 bude mať svoje miesto len v hokejovej sieni slávy,\" dodal Nemeček.

V závere emóciami nabitej rozlúčky sa s Pavlom Demitrom rozlúčili desiati jeho najbližší hokejoví kamaráti – Marián Gáborík, Marcel Hossa, Marián Hossa, Richard Zedník, Róbert Petrovický, Tomáš Kopecký, Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Michal Handzuš a Ján Pardavý. V ich mene vyjadril úprimnú sústrasť za kamarátov hokejistov Marián Gáborík, ktorý si vo svojom príhovore zaspomínal na chvíle, ktoré spolu Pavlom Demitrom strávili. \"Bol spoľahlivý, obetavý, nesebecký, priamy a vždy ako líder vedel potiahnuť celý tím. Vždy sa radoval z gólu, ale ešte viac sa tešil, keď na gól prihral,\" zaspomínal si Gáborík.

\"Sľubujeme ti, že tak, ako ty si tu bol pre nás, budeme tu aj my vo dne v noci pre tvoju rodinu. Pripravení pomôcť, keď to budú potrebovať. Bol si hokejovým bohom na ľade a do hokejového neba si aj odišiel,\" zakončil svoju reč roztraseným hlasom Gáborík.

Po jeho slovách za dlhotrvajúceho potlesku naložili rakvu na presklený automobil, ktorý obišiel štadión a umožnil naposledy sa rozlúčiť s kapitánom aj stovkám ľudí, ktorí pozerali rozlúčku na veľkoplošnej obrazovke pred zimným štadiónom.
 

Vyberte región